Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • choklad, bra kvalitet 72% 200.0 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
  • Socker 4.0 msk
  • Vatten 2.0 msk
  • Ägg, gula 4.0 stk
  • Kryddnejlika, hela 2.0 st
  • Stjärnanis 1.0 st
  • Kanelstång ca 2 cm krossad
  • 1/2 Urskrapad Vaniljstång
  • Knorr Texture 6 x 1 kg 3.0 g

Citrussallad

  • Apelsin 1.0 st
  • Blodapelsiner 1.0 st
  • Clementiner 2.0 st
  • Mandel, rostad hackad 80.0 g
  • Socker, florsocker 20.0 g
  • Mynta, blad strimlade 10.0 g

Visst vill man väl ändå alltid ha choklad när det är dags för dessert? Servera den här moussen så har du säkrat choklad, julig kryddighet och uppfriskande citrussyrlighet på en gång.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Koka upp 3,5 dl av grädden med vaniljen och kryddorna. Låt dra i 5 minuter. Sila bort kryddorna och värm upp grädden igen. Slå den över chokladen och rör till en jämn smet.
    • Vispa upp resterande grädde (1½ dl) med Knorr Texture.
    • Koka upp vatten och socker och häll i en jämn stråle över äggulorna under kraftig vispning.
    • Vänd ner chokladsmeten i äggskummet. Vänd till slut i den vispade grädden. Fördela moussen på 10 glas. Ställ i kyl i minst 3 timmar.
  2. Citrussallad

    • Riv skalet från apelsinerna fint, blanda med florsocker. Filea apelsinerna. Skär bort skalet på clementinerna och skär dem i tunna skivor. Vänd upp apelsiner och clementiner med florsockret. Tillsätt mynta och rostade mandlar.
    • Toppa chokladmoussen med citrussalladen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny