Menu

Ingredienser

+

Posset

  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 9.0 dl
  • Socker 260.0 g
  • .saft 170.0 ml

Mousse med vitchoklad

  • CARTE D'OR Vit chokladmousse 1 x 1,6 kg 80.0 g
  • Mjölk 1.5 dl

Olivgodis

Lakritsmaräng

  • Äggvita 50.0 g
  • Socker, florsocker 50.0 g
  • Rålakritspulver 5.0 g

Fläderblomsmaräng


 Inget är läckrare än en fräsch luftig citrondessert med ljuvligt spröda tillbehör!

...

Förberedelser

  1. Posset

     
    • Pressa ut citronsaften. Koka upp grädden och sockret och tillsätt citronen. Fördela i en kall kakform.
  2. Mousse med vitchoklad

    • Blanda dessertingrediensen med den kalla mjölken. Börja med att röra med en elektrisk mixer i 2 minuter på låg hastighet. Rör om i 3 minuter på hög hastighet. Låt moussen vila i en timme. Lägg i en spritspåse.
  3. Olivgodis

    • Låt oliverna rinna av och klappa dem torra. Lägg dem på ett bakplåtspapper och torka dem i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Blanda socker och majsstärkelse i en mixer. Hacka oliverna grovt.Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 160 grader.
  4. Lakritsmaräng

    • Vispa äggvitorna och hälften av sockret till skum. Tillsätt lakritspulver och rör om. Tillsätt resten av sockret och rör om tills det blir glansigt. Lägg i en kakform och torka i ugnen över natten i 64 grader.
  5. Fläderblomsmaräng

    • Mixa äggvita, juice och vinäger. Vispa äggvitorna och hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resten av sockret och rör om tills det blir glansigt. Lägg i en kakform och grädda i ugnen över natten i 64 grader.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny