Menu

Ingredienser

+

Mille-Feuille

  • Smördeg, kavlad kyld på rulle 500.0 g
  • Choklad, vit 250.0 g
  • Pistagenötter, salta 80.0 g
  • Citronmeliss

Rårörda hjortron

  • Hjortron 250.0 g
  • Socker 80.0 g
  • Lakka Hjortronlikör 25.0 g

Mascarponekräm

  • Ost, mascarpone 500.0 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 300.0 g
  • Socker, florsocker 40.0 g
  • Citron, Skalet Av En Halv
  • .juice 25.0 g
  • Vaniljstång, urskrapad 2.0 st

Du vet den där sortens dessert som både ser arbetad ut och smakar lyxigt men kan förberedas i förväg inför stressiga middagar? Du tittar på en sådan just nu. Frasigt, sött och salt i en himmelsk kombination och något som gör påsken betydligt gladare för alla som har ynnesten att äta den. 

...

Förberedelser

  1. Mille-Feuille

    • Veckla ut smördegarna på en plåt men låt smörpappret ligga kvar under degen.Dra med kaveln ett par varv fram och tillbaka och picka med en gaffel över hela degen. Låt plåtarna stå i frysen i ca 10 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader varmluft.
    • Baka smördegen i 5 minuter. Öppna ugnen och lägg en plåt ovanpå smördegarna, så att de tyngs ner. Baka smördegen i ytterligare 8 minuter. Ta ut och låt svalna i 2 minuter innan du lägger över smördegen på en skärbräda och skär i önskvärda bitar.
    • Ta fram en liten kastrull med vatten och låt det koka upp.
    • Häll hälften av chokladen i en värmetålig bunke och smält chokladen till 45 grader över vattenbad.
    • Häll i resten av chokladen och smält ihop till 29 grader. Ta bort från värmen och pensla smördegsbitarna med den smälta chokladen. Låt stelna i rumstemperatur.
  2. Rårörda hjortron

    • Lägg alla ingredienser i en bunke och rör runt försiktigt så att sockret börjar lösa sig. Ställ kylt.
  3. Mascarponekräm

    • Vispa grädden luftigt.
    • Vispa mascarponen i en annan skål tillsammans med vanilj, citronskal, citronjuice och florsocker. Vispa på snabb hastighet i ca 1 minut.
    • Vänd försiktigt ner vispgrädden i mascarponen och häll upp smeten i spritspåsar. 
  4. Montering

    • Spritsa ett tunt lager kräm på ett flarn och lägg på lite rårörda hjortron. Upprepa proceduren på ytterligare ett flarn och stapla ovanpå det andra. Avsluta med ett flarn på toppen. Strö över hackade pistagenötter och plockad citronmeliss.
    • Tips! Desserten går alldeles utmärkt att förbereda och förvara i kylen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny