Menu

Ingredienser

+

Rårörda havtorn

Gör pannacottan

  • Mjölk 400.0 ml
  • Cream 35% (whipping, etc.) 600.0 ml
  • Vaniljstång 1.0 st
  • Tonkaböna 4.0 st
  • Socker 100.0 g
  • Knorr Texture 6 x 1 kg 40.0 g

Ett klassiskt recept på en enkel, fyllig och krämig Italiensk dessert. Behövs ett större kaloriintag, går det att byta ut mjölk mot visp. Finns det inte tillgång till vaniljstång byts denna ut med 1 tsk vaniljsocker.

...

Förberedelser

  1. Rårörda havtorn

    • Blanda de frusna bären med socker, låt stå i tills socker har smält.
    • Koka upp saften från bären och red av med tapioka upplöst i vatten. Blanda saften med bär och förvara kylt.
  2. Gör pannacottan

    • Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen (vaniljstången kan ersättas med 1 tsk vaniljsocker).
    • Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång + frö, socker, salt och tonkabönor, låt dra i 30 minuter.
    • Lyft ur vaniljstång och tonkaböna och lös sedan Knorr Texture i vätskan.
    • Fördela i passande formar.
    • Ställ kylt tills Pannacottan stelnat 4 timmar.
  3. Till servering

    • Garnera pannacottan med rårörda havtorn
Produkter
Recept
Favoriter
Meny