Menu

Ingredienser

+

Jordgubbarna

  • Jordgubbar 650.0 g
  • Socker 3.0 msk

Gör mandelcrumble

  • Vetemjöl 50.0 g
  • Socker 50.0 g
  • Kokos, riven 50.0 g
  • Mandelmjöl 50.0 g
  • Salt fint 2.0 g
  • Smör 75.0 g

Inför servering

  • Cream 35% (whipping, etc.) 3.0 dl
  • Yoghurt, turkisk 10% 150.0 g
  • Vaniljsocker 2.0 tsk
  • Socker, florsocker 1.0 msk

Det finns en anledning till att de bästa fruktdesserterna är gjorda på samma enkla vis: frukt/bär + kaka + vaniljsås/visp = Alltid gott! Receptet här går att variera allt eftersom bär och fruktsäsongen förändras.

...

Förberedelser

  1. Jordgubbarna

     
    • Dela jordgubbarna och pudra med sockret, låt dra i minst 1 timma så att de saftar till sig.
  2. Gör mandelcrumble

    • Sätt ugnen på 160 grader.
    • Blanda samtliga ingredienser till en smulig massa, häll upp på plåt.
    • Baka av i ugn i 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Förvara tort!
  3. Inför servering

    • Blanda grädde, yoghurt, vanilj och florsocker, vispa lätt fluffig!
    • Varva jordgubbarna med vispen och toppa med kaksmulor
Produkter
Recept
Favoriter
Meny