Menu

Ingredienser

+

Gyros

Tzaziki

Picklad rödlök


Gyros är den grekiska motsvarigheten till kebab, tillverkad av antingen fläskkött eller lammkött. Det kryddade köttet rullas upp i gyrosbröd fyllt med tzatziki, pommes frites, tomater och inlagd rödlök.

...

Förberedelser

  1. Gyros

    • Kombinera kryddorna och rör i oljan, blanda med köttet. Marinera i kyli 24 timmar.
    • Trä köttet på rotisseriespettet. Bered grillen för indirekt grillning vid 175-200°C. Grilla tills fläsk köttet är genom stekt i mitten. 
    • När köttet är klart, skärs strimlor av köttet från spettet med en kniv.
  2. Tzaziki

    • Rör samman grov riven gurka, yoghurt, Hellmann's Professional, olivolja och riven vitlök. Blanda saltet och Knorr Cold Base-stärkelsen och tillsätt det i ovanstående medan du rörom ordentligt.
  3. Picklad rödlök

    • Koka upp socker, salt och vatten, sjud tills sockret löses upp och tillsätt kallt vatten. Lägg skivad rödlök i en burk och täck med kall lag och lock. Kyl i 24 timmar.
  4. Vid servering

    • Förbered pommes frites och skiva köttet tunt från spettet. Placera tzatziki, kött, pommes frites på gyrosbrödet och toppa med tomater och picklad rödlök.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny