Menu

Ingredienser

+

Timjan & citron brûlée

Vid servering

  • Socker, rör 50.0 g
  • Timjan

Creme Brûlée är en klassisk fransk vaniljcrèmesdessert med bränd karamell. Desserten är god och serveras vanligen i portionsformar. Här en variant som inte behöver bakas av i ugn och som därför passar utmärkt att göra till många. Prova att smaksätta CARTE DÒR Creme Brûlée med smaker som exempelvis kaffe och kardemumma, apelsin och kanel eller anis.

...

Förberedelser

  1. Timjan & citron brûlée

    • Koka upp grädde, mjölk, citronzest och färsk hackad timjan vid moderat värme. Ställ åt sidan och låt gräddmjölken dra i 30 minuter.
    • Blanda CARTE DÒR Crème Brûlée, torrvara med en del av gräddmjölken, tillsätt därefter gräddmjölken i en gryta. Sjud alltsammans vid moderatvärme i 2 minuter under konstant omrörning.
    • Sila bort citronzest och timjan och portionera CARTE DÒR Crème Brûlée i formar. Låt dem stelna i kylen.
  2. Vid servering

    • Ta desserterna ur kylen ca 30 minuter före servering. Strö rörsocker över desserterna och karamellisera dem med en gasolbrännare. Serveras omgående!
Produkter
Recept
Favoriter
Meny