Menu

Ingredienser

+

Vit chokladkräm med brynt smör

  • Ägg, gula 60.0 g
  • Choklad, vit 125.0 g
  • Brynt smör 50.0 g
  • Gelatin, blad 1.0 st
  • Citron, juice färskpressad 10.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 150.0 ml

Havtornsgelato

  • Havtornspuré 250.0 g
  • Päronpuré 250.0 g
  • Socker 500.0 g
  • Vatten 500.0 g
  • Gelatin, blad 2.0 st
  • Crème Fraiche 500.0 g

Kaka på hasselnötter

  • Nötter, hasselnötter 250.0 g
  • Socker, florsocker 250.0 g
  • Ägg (extra) 4.0 st
  • Citron, zest av 4.0 g

En fantastisk och mångfacetterad dessert som rundas av med god Rama Visp. Tveka inte på att göra extra mycket havtornsgelato och förvara i kylen till morgondagens servering.

...

Förberedelser

  1. Vit chokladkräm med brynt smör

    • Koka upp grädde, blanda i äggulan och vispa tills den uppnått 82°C.
    • Häll krämen över den vita chokladen och rör om tills blandningen är slät.
    • Addera det brynta smöret, blötlagda gelatinet och smaka av med citronsaft.
  2. Havtornsgelato

    • Koka upp socker, vatten och puréer. Vänd ner blötlagda gelatinbladen och låt svalna.
    • Rör ner Creme Fraiche och kör blandningen i en glassmaskin.
  3. Kaka på hasselnötter

    • Blanda ihop alla ingredienser och baka dem i en form på 165° C i 15–20 min.
    • Garnera gärna med Oxalis
Produkter
Recept
Favoriter
Meny