Menu

Ingredienser

+

Färskpotatissallad

  • Potatis, färsk 1.2 kg
  • Olja, oliv 100.0 g
  • Spenat 500.0 g
  • Bovetekross, rostat 100.0 g
  • Dill, färsk hackad 100.0 g
  • Vårlök, skivad 100.0 g
  • Lök, tärnad 300.0 g
  • Salt 2.0 g

Citronvinegrette


Färskpotatisen är populär i hela Norden och förekommer ofta under säsongen. Kombinationen med dill och krossat bovete är både spännande och smakrik.

...

Förberedelser

  1. Färskpotatissallad

    • Rosta bovetekross i ugnen på 200 grader i 6 minuter, rör om och kör 4 minuter till.
    • Koka potatisen hel tills den är mjuk, låt den svalna.
    • Finhacka löken och stek i olja, låt svalna.
    • Dela potatisen och häll över lök och margarin med lite av saltet.
    • Finhacka dillen och blanda alla ingredienser.
  2. Citronvinegrette

    • Blanda ingredienserna och häll över potatissalladen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny