Menu

Ingredienser

+

Gör så här


En enkelt hembakad variant på detta klassiska italienska bröd. Serveras bäst tillsammans med gryt och pastarätter men är också gott  tillsammans med en sallad. Vill du kall-jäsa över natten? Halvera då mängden jäst.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Blanda jäst, kallt vatten, rapsolja och Knorr Svampbuljong, rör så att jästen löser sig.
    • Tillsätt vetemjöl och rör till en jämn deg. Knåda degen med degkrok i 6 minuter.
    • Tryck ut degen på en oljad plåt och jäs i ca 3 timmar i rumstemperatur.
    • Blanda samman fint hackad rosmarin, salt, vitlök, Knorr Svampbuljong och rapsolja. Tryck lite hål i degen och toppa degen med olja och rosmarinblandningen och jäs degen ytterligare i en 1 timma.
    • Baka av vid 225 grader 25-30 minuter.
    • Tips! Halvera jäst mängden i receptet och jäs degen i kylen fördelad i väl oljat GN bläck över natten. Toppa med rosmarinblandningen. Baka av omgående.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny