Menu

Ingredienser

+

Lag

  • WINBORGS Äppelcider vinäger 100.0 g
  • Socker 200.0 g
  • Vatten 300.0 g

Inlagd blomkål

  • Blomkål, i buketter 1.0 kg
  • Dillkronor 3.0 st

På Bornholm finns ett kulturarv och hantverksskicklighet, där gamla traditioner har sin naturliga plats. Grönsaks odlare, fiskare och små rökerier var grunden och på Bornholm finns nu även en av Danmarks bästa restauranger där konservering har en stor del i deras kök. Därifrån har vi hittat inspirationen till våra inläggningar.

...

Förberedelser

  1. Sterilisera burkar

    • Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
  2. Lag

    • Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
  3. Inlagd blomkål

    • Lägg ner blomkålen i lagen och koka den mjuk, men med lite kärna kvar.
    • Varva blomkål och krondill i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.


Produkter
Recept
Favoriter
Meny