Menu

Ingredienser

+

Lag

  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 100.0 g
  • Socker 200.0 g
  • Vatten 300.0 g

Inlagd fänkål

  • Fänkål, tärnad 1.0 kg
  • Korianderblommor, knippe 3.0 st

Allt på fänkålen går att pickla, och om den råkar ha fänkålsdill så ta med den också. Pickla fänkålen i en 1-2-3 lag och krydda med korianderblommor. Denna inläggning smakar härligt tillsammans med fisk och skaldjur!

...

Förberedelser

  1. Sterilisering av burkar

    • Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 grader.
  2. Lag

    • Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
  3. Inlagd fänkål

    • Lägg ner fänkålen i lagen och koka den nätt och jämnt mjuk.
    • Varvafänkål och korianderblommor i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny