Menu

Ingredienser

+

Lag

  • WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L 100.0 ml
  • Socker 200.0 g
  • Vatten 300.0 ml

Kantareller mustiga, gyllene och värda att längta efter, passar utmärkt att lägga in och blir ett lyxigt tillbehör till vilt under senhöst och vinter.

...

Förberedelser

  1. Sterilisera burkar

    • Börja med att sterilisera burkarna. Värm sedan ugnen till 70 °.
  2. Lag

    • Häll ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud tills sockret lösts upp.
  3. Inlagda kantareller

    • Lägg ner kantarellerna i lagen och koka dem en kort stund.
    • Varvakantareller och enbär i de varma burkarna. Häll över lagen. Ställ burkarna i bleck och ställ in dem i ugnen ca 20 minuter, så att det bildas ett vacuum i burkarna.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny