Menu

Råvaror i säsong är inte bara hållbart och budgetsmart, utan smakar dessutom extra gott! Här är vår guide till säsongsgrödor och varor som går bra att lagra året runt. Du får även tips på smakkamrater, passande tekniker och food hacks. Glöm inte att konservera råvaran när säsongen börjar lida mot sitt slut. Smaklig spis!

I säsong: december

 

Morot

Den ödmjuka moroten borde vara snudd på obligatorisk i varje kök. Den kan göras söt och mosig till dessert och kakor, frisk och pigg råriven – eller svarvad – i sallader, samt aromatiskt mustig som rostad eller grillad. Morot kan bära upp tyngre kryddor och smaker: ugnsrostad morot med paprika, salt och mald koriander är en klassiker i Nordamerikans BBQ-bälte – och om du smaksätter morot likt kött eller fisk kommer den att återgälda dig mångfalt. För en fantastiskt god växtbaserad morots”korv” – rosta hela morötter och sväng dem snabbt i brynt smör innan servering i korvbröd. Garnera med färska örter och skott och eventuellt lite tahindressing. Morot kommer dessutom i en rad olika färger vilket enkelt ger wow-effekt vid servering.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny